Uncategorized
Comentariu 1

“O lume intreaga din farame”, inspiratia oferita noua de Liana Tugearu

Image

Scriu despre lansarea acestei carti speciale pentru ca o respect extrem de mult, desi am  cunoscut-o de foarte putin timp, prin intermediul frumoasei Sandra Mavhima si pentru ca a devenit repede una dintre sursele mele de inspiratie, nelipsite de pe noptiera. Vorbesc de Liana Tugearu, poate singurul critic (desi as spune mai mult sustinator decat critic) al dansului romanesc, ce a reusit cu ajutorul unor institutii de gen (Centrul Dansului) sa ne ofere doua volume inestimabile despre istoria spectacolelor de dans de pe scena locala.

Muzeograf la MNAR si realizator al rubricii destinate baletului din Romania literara, Liana Tugearu lucreaza impreuna cu sotul dumneaei, celebrul fost dansator si coregraf Ioan Tugearu, la crearea unor spectacole de balet.

Lansarea celor doua volume a avut loc la finele lunii trecute, la noul sediu al Centrului Dansului (CNDB) de langa Piata Unirii, intr-o conferinta poate mult prea scurta, urmata de  spectacolul „Nesomn” semnat de Arcadie Rusu. Astfel de oameni cred ca ar trebui exploatati mai mult si mai des. Eu pot sa spun ca am fost extrem de norocoasa pentru jumatate de ora: am stat la doar cativa metri de Gigi Caciuleanu, am obtinut cartea cu o dedicatie speciala pe care o voi pretui pana la ultimul cuvant.

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s