Uncategorized
Scrie un comentariu

Sibiul clasic si contemporan al lui Vivaldi

Anul acesta implineste frageda varsta de 6 ani. Este vorba despre Teatrul de Balet din Sibiu, casa deopotriva pentru dansatorii si coregrafii unuia dintre cele mai vii orase din Romania, dar si pentru  schimburile de experienta cu dansatori de pe alte scene europene.

Recent m-a impresionat faptul ca unul dintre spectacolele montate recent, Anotimpurile, a beneficiat din partea companiei de dans si de un scurt trailer, deci o minima forma de promovare care sa atraga mai multi spectatori in sali. Nu pot sa nu ma intreb cand vor decide cei de la Opera Romana din Bucuresti sa promoveze spectacolele lor si astfel; investitiile nu sunt mari, iar rezultatele pot ajuta la revitalizarea unui domeniu aflat in umbra celorlalte arte (filmul, teatrul).

Anotimpurile este un spectacol ce poarta „amprenta tineretii” (dupa cum se mentioneaza pe contul de Facebook al Teatrului) si este coregrafiat de neo-zeelandeza Aleisha Gardner. Cateva secvente aici.

Site-ul Teatrului este acesta, iar contul de Facebook aici. Preturile biletelor sunt absolut modice (10 lei pentru adulti si 5 lei pentru studenti), lucru care nu pot sa spun ca ma bucura foarte mult. Ar trebui sa fim invatati sa platim putin mai mult pentru cultura si sa sprijinim astfel o zona foarte neglijata, atat de partenerii media mainstream, cat si de noi ca spectatori – dansul.   

Urmatorul spectacol este „Romeo si Julieta”, pe 26 iunie si promite a fi o montare speciala a povestii tragice, sub bagheta lui Pavel Rotaru, care semneaza deopotriva regia si coregrafia. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s