Uncategorized
Comentarii 3

Julieta nu moare, se transforma

Rasfoind programul lunii iunie al Operei Romane (suntem in ultima luna pana la incheierea acestei stagiuni), mi-am adus aminte de unul dintre cele mai frumoase spectacole la care am fost: Radio and Juliet.

Povestea lui Shakespeare este reinterpretata si primeste un alt sfarsit, cat se poate de departe de cel tragic al piesei. Radio and Juliet este un spectacol de contemp, compus de (putini stiu asta) coregraful roman Edward Clug pentru baletul national sloven. O perspectiva mai optimista, mai scurta (are doar 1 ora) si modernizata. Miscarile sacadate (ce nu de putine ori imi amintesc de Balanchine) se succed armonios si legat natural, pe muzica lui Radiohead (una dintre piesele din balet a fost inclusa si pe coloana sonora a filmului Romeo si Julieta al lui Luhrmann).

Nimic nu lipseste din sensibilitatea povestii de dragoste dintre cei doi protagonisti. Poate doar tragediile. Un spectacol pe care aveam de gand sa il revad la Opera. Alexandra, una dintre cititoarele mele mi-a atras atentia (multumesc!) ca spectacolul nu se mai joaca in iunie. Speram la toamna! Pana atunci, putem viziona aici intregul balet: http://www.youtube.com/watch?v=v66uqDw4YeU.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s