Uncategorized
Scrie un comentariu

Tango emocion

Daca ar fi sa existe “o forma de dans perfecta”, s-ar numi tango. Acea conversatie permanenta intre doua suflete, doua inimi si doua corpuri. Acea obsesie pentru tehnica si pentru expresivitate. Poate singurul dans in care femininul si masculinul din cuplu sunt onorate si puse in valoare in mod egal.

Nascut pe strazile sarace din Argentina si Uruguay, tango-ul a fost “exportat” cu maiestrie in Europa si America de Nord, unde a influentat dansurile traditionale din Spania si Cuba. Sunt multe scoli de tango si evenimente de milonga si in Bucuresti, asa ca oricine este interesat, poate invata tehnica de baza. Important este insa sa ajungi sa cunosti si sa simti intreaga filosofie a tango-ului si mai ales sa gasesti un partener de dans cel putin la fel de pasionat/l ca si tine. Pentru ca tehnica trebuie exersata constant pana cand devine natural sa improvizezi. Iar legatura intre parteneri nu o poti crea decat in timp. Tango-ul este pana la urma emotie transpusa in improvizatie. SI tango-ul este despre drum, nu despre destinatie.

Un curs care mi-a atras atentia in mod special este cel organizat de Fundatia Calea Victoriei si dedicat tango-ului argentinian. Lucian Stan si Cristina Enescu au gandit un curs “ca o intelegere corporala, senzoriala a acestui mister si nu ca o exprimare teoretica, seaca, a pasilor din Tango”. Mai multe detalii sunt aici, doar ca trebuie sa va grabiti, locurile sunt limitate: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/curs-de-tango-argentinian-teorie-si-practica/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s