Uncategorized
Scrie un comentariu

Erotism si simturi

Senzualitatea este una din binecuvantarile omenirii. Este sensibilitatea si constiinta noastra. Este constiinta noastra filtrata prin corp. OSHO

Image

Unghii lungi si rosii, ruj aprins, ochii conturati, de felina, privire seducatoare dar retinuta, picioare lungi, un pahar de Martini. Pentru cateva minute, un vis intr-o lume diferita, de burlesque nouveau.

Intr-un timp in care pornografia a devenit mainstream, eroticul e o nisa privita pretentios si sceptic. Ne grabim mecanic, ne ignoram simturile, iar imaginatia noastra e aproape muta. Burlesque-ul este o promisiune de frumos si erotic.

Un mix de performance, arta de seductie, striptease si acrobatie, show-urile de burlesque au fost improspatate la inceputul anilor 90’ de celebra Dita von Teese. Fosta balerina, Dita a reinventat conceptul de striptease mixat cu dans si a reusit sa isi creeze propria nisa pe care nimeni inca nu a atacat-o pana acum la fel de spectaculos sau…organizat. Azi, burlesque-ul are festivaluri (precum cel de la New Orleans), are scoli si cursuri (Ecole Superieur de Burlesque), carti, muzee, deci o intreaga industrie. La noi am vazut de abia anul acesta o incercare timida de a aduce la Bucuresti o trupa de cabaret faimoasa in intreaga lume, Crazy Horse. Locatia insa si advertisingul au fost prea timide pentru a dezgheta mintile noastre destul de timide.

In burlesque, femeia nu ramane un obiect al fanteziei, ea este fantezia. Fie ca e Josephine Baker, Sally Rand sau Dita von Teese, burlesque-ul ne invita intr-o lume mai frumoasa, senzuala, mai stralucitoare si mai libera. Relationam cu eroticul pentru ca el se raporteaza la o latura ascunsa in fiecare dintre noi. Vrem sa fim sau sa fim cu femeia care ne danseaza. Important e doar sa stim sa visam, cu ochii deschisi si sa ne lasam imaginatia “sa vorbeasca”.

Image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s