Uncategorized
Scrie un comentariu

Dans, domnule!

Imagine

Sambata trecuta am fost invitata la un spectacol pe care il asteptam de mult. Cu dans, dansatori, muzica electronica de stare si videografica: Camera 0001.Fabrica de Vise. 

Mi-am dat seama de abia dupa show ca aveam nevoie de asta ca de aer. Sunt spectacole care pretind ca sunt de dans si sunt altele de dans care nu vad niciodata lumina scenei pentru ca nu sunt oameni care sa investeasca sau sa creada in ele. Vad spectatori entuziasmati sa aplaude desi spectacolul pe care tocmai l-au vazut a fost mai mult decat abstract pentru neinitiati. Iata de aceea simt nevoia de putina sinceritate. Nu sunt critic de dans, sunt spectator si sustinator al dansului, asa ca am dreptul cel putin la o parere.

Sambata am vazut cu totul altceva. Stiam oricum ca merg la sigur, pentru ca Simona si dansatorii ei sunt talentati. Insa am fost oricum surprinsa. O sala plina si neincapatoare (chiar daca sala actuala a CNDB-ului nu se poate compara ca si capacitate cu o institutie ca Odeon sau Opera) care a aplaudat sincer la final. Si nu o data, ci pret de 2 sau 3 bisuri. Niste dansatori fenomenali care au facut totul sa para atat de usor, dar din pacate prea scurt. Mult talent si modestie. O coregrafa implicata (si la propriu si la figurat) in spectacol. O echipa frumoasa care a promovat spectacolul foarte bine.

Luptam pentru fericire sau pentru ceea ce credem noi ca inseamna fericire. In Camera 0001 ne permitem sa fim imprevizibili. Tot ceea ce se intampla intre noi e un conflict imens pentru ca ne iubim imens. Nu vrem sa impresionam. Cea mai mare dorinta a noastra este sa reusim sa fim sinceri. Si nu acceptam compromisul, ne dezgolim complet.” Cateva cuvinte ale Simonei din declaratia oficiala pe care am gasit-o si eu in presa.

Iata ca se poate! Pentru cine inca nu crede ca dansul cu adevarat valoros mai are o sansa reala sa aiba un public numeros. Si iata ca se poate sa dansam. Frumos, curat, variat, versatil, emotionant, sincer, intens. Sper sa regasesc spectacolul intensiv promovat in repertoriul CNDB si sper sa il vada cat mai multi, si in afara Bucurestiului. Felicitari Simonei deci si echipei ei de dansatori minunati: Razvan Stoian, Dragos Istvan Rosu, Irina Stefan, Alexandra Balasoiu, Vlad Merariu. Urmariti-i aici: https://www.facebook.com/fabricadevise. Cine stie ce vise veti avea si voi apoi? 🙂

Iar noi ne vedem cu unii dintre ei si cu Simona (in calitate de director artistic) sambata aceasta, la ALT CONCURS NATIONAL DE COREGRAFIE, CNDB, incepand cu ora 3:30. Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/587966567936061 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s