Uncategorized
Scrie un comentariu

In vizita la Olimpiada de Coregrafie Floria Capsali

 

Astazi, dincolo de traficul asurzitor de pe Calea Victoriei, in spatele portilor Teatrului de Revista Constantin Tanase, am avut sansa sa vizionez pentru cateva ore, talentul tanar din Liceul vocational Floria Capsali.

Olimpiada de Coregrafie a liceului a prezentat publicului (cu intrare libera) spectacole/numere scurte (de balet clasic si de dans contemporan) interpretate de catre elevii din clasele VII-XII. Avem copii talentati si mai ales doritori sa isi aleaga un drum foarte greu: cel al artistului.

Nu voi comenta prea mult lucrurile care mi-au atras atentia intr-un mod mai putin placut: decorul de revista care se potrivea mai putin cu stilurile de dans abordate, sonorizarea, comentariile din sala ale publicului sau chiar faptul ca mai trebuie lucrat la diferenta dintre dansul clasic si cel contemporan.

Aleg sa sustin mai mult aspectele pozitive: faptul ca acest concurs frumos a fost deschis publicului – cred ca ar merita o punere in scena mai profesionista care sa atraga atat sponsori, cat si profesionisti in ale organizarii unui eveniment si in comunicarea lui; ca elevii au dansat in toate aceste conditii si ca probabil incep sa se obisnuiasca cu scena si publicul; ca parintii au fost alaturi de ei si au investit masiv. Eu am stat doar doua ore. Dar mi-au fost de ajuns ca sa ma bucur de talentul tanar si sa imi spun parerea sincera aici. Poate anul viitor, aceasta olimpiada ar putea fi organizata si mai structurat, pentru ca numele Floria Capsali sa fie pe buzele si mai multor iubitori de dans.

Pentru cine nu stie foarte multe detalii despre legenda baletului romanesc, un articol frumos povesteste mai multe.

Această intrare a fost publicată în: Uncategorized

prin

Dance curator and tastemaker. Dancer. Proud member of CID UNESCO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s