Uncategorized
Scrie un comentariu

Martie bogat in dans. Sibiu via Bucuresti

Dans Polonez

Sibiu

Luna martie este una foarte bogata in dans la Sibiu si la Centrul Dansului Bucuresti, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. E cazul sa fim mai activi daca ne dorim ca aceasta arta frumoasa sa se dezvolte si sa aiba mai multi spectatori (platitori).

Astfel, Sibiul va deveni capitala mondiala a baletului pentru Competitia mondiala de Balet (Open Romania 2014), afiliata celei mai mari competitii de dans din lume, World Ballet Competition USA si programata in perioada 20-23 martie. Pe scena Casei de Cultura din Sibiu vor urca nume celebre din Rusia, Italia, SUA, Lituania, dar si Romania. Se anunta nu mai putin de 70 de dansatori din Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA si Romania, o implicare cu 65% mai mare din partea dansatorilor decat in anii precedenti. Cei saptezeci de dansatori vor avea momente de balet clasic sau neoclasic, contemporan, jazz si dans modern.

Mai multe detalii despre programul celor 4 zile (inclusiv Gala de premiere) poate fi consultat aici. Pretul biletelor este modic pentru talentul si selectia interpretativa. Iar castigatorul etapei din Romania va primi un premiu in valoare de trei mii de dolari, fiind totodata calificat in finala din Orlando, Florida – SUA a concursului.

In acelasi timp, Bucurestiul ne surprinde prin Centrul Dansului si selectia de performance-uri si evenimente din aceasta luna a institutiei. In mod special va recomand maine spectacolul Hail Love al minunatei Galea Bobeicu, unul dintre cele mai emotionante partituri coregrafice pe care am vazut-o prima data la Teatrul Odeon. „Povestea a trei oameni care sunt inconjurati de teroarea razboiului, insa iubesc si se lupta pentru iubire. Iubirea pentru ei se transforma in propriul razboi interior, iubirea sta in calea mortii lor si iubirea le da viata.” (Galea Bobeicu) Un trailer al spectacolului cu siguranta va va convinge, daca recomandarea mea nu va fi de ajuns. 🙂

 

La finele lunii, tot la Centrul Dansului, incepe festivalul dans//pl – Ieri.Maine.Azi. Tine o saptamana, timp in care „publicul bucurestean va putea face cunostinta cu dansatori polonezi renumiti ai scenei actuale, dar si cu legende ale coregrafiei poloneze precum Nikinsky si Tomaszewski.” Programul festivalului scurt este aici. Organizatorii mentioneaza ca vor reveni cu detalii in curand. 

Această intrare a fost publicată în: Uncategorized

prin

Dance curator and tastemaker. Dancer. Proud member of CID UNESCO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s