Connect, Experience
Scrie un comentariu

Primul weekend din noiembrie, tot cu dans. Bucharest Dance Festival

bucharest_dance_festival_2014_poster_800 (1)

Totul incepe cu o dorinta, aceea de a fi cel mai bun pe o scena. Firava la inceput, dorinta creste pe masura ce te antrenezi tot mai mult. Ajungi sa faci zeci de ore de dans pe saptamana, sa repeti la nesfarsit aceleasi miscari; sa ii exasperezi pe toti prietenii tai pentru ca timpul tau devine limitat. Totul este contra-cronometru, concursul se apropie si tu inca nu esti pe deplin convins ca vei fi pregatit. Emotiile se strang, unele distructive, altele constructive, incerci sa discerni intre ele. A sosit ziua concursului, pornesti cu dreptul din casa, iti iei bandana norocoasa sau iti repeti o mantra care sa te ajute. Stai la rand ca sa intri pe scena, inima iti bate din ce in ce mai puternic; parintii si prietenii tai sunt in sala, dar pentru cateva minute nu te vor mai privi doar ei, ci sute de alti oameni. Cineva iti face semn sa intri, auzi primele acorduri ale melodiei, apoi se asterne linistea. Linistea in mintea ta. Acum esti doar tu, tehnica ta, emotia ta, scena (este a) ta. Dansezi perfect, pentru ca iubesti dansul si te simti mai frumos, mai iubit, mai special, atunci cand esti doar tu, trupul si poantele tale. Pasiunea ta ia forma pasilor pe care nu ii poate decodifica oricine, insa ale caror emotie o poate intelege spectatorul tau. Si brusc acordurile s-au sfarsit, auzi doar aplauze. Si esti multumit ca ai dat totul pe scena. O competitie de dans nu este o intrecere cu ceilalti concurenti; este o poveste intensa din prima pana in ultima clipa, o lupta pe care o dai cu tine pentru frumos.

Bucharest Dance Festival continua toamna cu dans inceputa in forta la finele lui septembrie. Peste 60 de scoli de dans, nu mai putin de 17 discipline, zeci de coregrafii originale care sa impresioneze juriul, la una din urmatoarele discipline: balet, dans contemporan, dans liric, jazz, dansuri folclorice, ballroom show, MTV comercial, dans latin, dans urban, acro dance, BBoyng, step, pom pon, muzical, muzica&dans, numar de productie si open. Premiile sunt in valoare de 2000 de euro si vor fi acordate de un juriu international de specialitate foarte versatil: Christopher Jammin – care a jurizat numeroase competitii de dans din toata lumea, Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Statele Unite ale Americii; Gregor Hatala– cel mai tanar balerin de la Opera de Stat din Viena in 1990 si presedinte al Consiliului Austriac de Dans; Evelyn Téri, profesoara internationala de balet, director executiv al Competitiei internationale de Balet si Dans din Viena, Írisz Galuska, dansatoare si Chiemi Fukimori din Japonia, membru al mai multor companii de dans („Under-curent” compania de dans (AUS / KO), compania IZAKI Yayoi Dance (JP)).

Pe parcursul a celor 2 zile ale competitiei, o echipa de profesori, dansatori si coregrafi va sustine numeroase workshop-uri avand ca teme: jazz-ul, baletul, dansul contemporan, musical sau hip hop. Pentru orar si detalii, tot site-ul evenimentului este util.

Inscrierile s-au incheiat la sfarsitul lui octombrie, asa ca nu ne mai ramane decat sa mergem in acest weekend pentru a fi alaturi de concurenti. Cele mai importante momente si atmosfera competitiei vor fi postate de organizatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

Organizatorul competitiei este ARS NOVA, inn parteneriat cu Scoala de Fitness Ars Nova, ScoliDans.ro, New Fit Way, Aqquatix, EAA Romania si Ink9 Digital Agency.

Red Ballerina este partener media/promotor al evenimentului, asa ca ne vedem acolo in acest weekend! Stay tuned 🙂

Cu drag,

RB.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s