Explore, Explore my Dance Gallery
Scrie un comentariu

Galeria Dansului: rumba, dansul dragostei

rumba 6Rumba, „petrecerea” fara sfarsit. Rumba, „dansul dragostei” dintre doi dansatori pasionali. Cel mai sexy dans standard, cu miscari lente din coapse si momente de flirt intre parteneri.

Rumba traditionala isi are originile in Cuba si este un mix de varii traditii muzicale si ritmuri ale populatiei locale de origine africana.

Iar rumba pe care probabil ati vazut-o mai des in filme sau in emisiunile de dans este cea standard (ballroom rumba), sosita in SUA (New York) dupa Primul Razboi Mondial si slefuita intr-un dans mai rafinat si cu pasi ficsi. Rumba standard este cel mai lent dans din categorie, fiind foarte diferita de rumba africana. Este o forma derivata dintr-un dans cubanez de dinainte de revolutie, numit bolero-son. Radacinile sunt de altfel comune cu alte dansuri standard, salsa si mambo. Acelasi spirit si suflet latino-american le uneste. rumba 5

Cam cate litere sunt in cuvantul „rumba”, tot atatea stiluri in care se danseaza: rumba cubaneza traditionala, creata si dansata de sclavii de origine africana; rumba standard; rumba catalana creata de comunitatea roma din Barcelona; rumba flamenco (gipsy rumba sau rumba gitana), un stil de (ati ghicit) flamenco; rumba africana (originara din Congo).

Pana duminica viitoare, va las cu cateva imagini care pot sa va inspire pasii catre o scoala de dans. Si nu uitati sa iubiti (dansul si persoana cu care dansati). 🙂

Red Ballerina

rumba 2 rumba 3

 

 

 

 

 

 

sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s