Dance and the City
Scrie un comentariu

Dance and the City: saptamana 26 ianuarie – 1 februarie

Saptamana „frumos aspectata” pentru Dance and the City! Mai multe despre spectacolele acestor zile in paragrafele ce urmeaza. Enjoy, Red B! 🙂

646x404 (1)

Marti si miercuri sunt de petrecut si „gustat” la Opereta cu noul musical „Fantoma de la Opera”, despre care am scris deja pe blog. Nu stiu daca mai gasiti bilete, dar tot pe blogul meu va directionez si catre locul de unde puteti incerca sa vi le achizitionati.

Miercurea este o zi speciala si pentru balet. Opera Nationala Bucuresti va asteapta incepand cu ora 7 seara la o Gala dedicata acestei arte.

_GIN3302

Nu vor lipsi invitatii speciali Alina Cojocaru (Baletul Naţional Englez), Iana Salenko (Baletul de Stat din Berlin), Osiel Gouneo (Baletul National Norvegian) si Marian Walter (Baletul de Stat din Berlin). Potrivit site-ului Operei, unul dintre momentele importante ale serii ii va avea in prim-plan pe Alina Cojocaru si pe Johan Kobborg, directorul artistic al Companiei de Balet a ONB, care vor prezenta impreuna un moment din spectacolul „Mayerling”. Mai multe detalii despre programul artistic al serii sunt deja publicate pe site-ul Operei, iar bilete inca se mai pot procura aici.

Miercuri se danseaza balet intr-o Gala speciala si la Sibiu. Astfel, Teatrul de Balet Sibiu prezinta prima Gala de Balet din acest an, spectacol ce ii va avea ca invitati speciali pe Ovidiu Iancu, Lorena Negrea si Mihai Mezei.

unnamed (1)

Programul include 20 de momente coregrafice din cele mai cunoscute balete internationale: „Apele primaverii”, „Baiadera”, „Faust”, „Impetus”, „Black out”, „La fille mal gardee”, „Lacul Lebedelor”, „Don Quijote”, „Carmen”, „Festivalul florilor din Genzano”, „Frumoasa din padurea adormita” si „Corsarul”. In plus, Gala prezinta si 5 coregrafii in premiera absoluta, realizate de Aleisha Gardner si Russell Hewey.

Joia prinde viata la Odeon cu „Un Tango Mas” de la ora 7 seara.

Baletul deschide frumos weekendul cu o noua reprezentatie care poarta semnatura celebrului coregraf Sir Frederick Ashton, „La Fille Mal Gardee”.  lafilleDuminica la Cluj este cu dans, cabaret si muzica. Toate la Opera Maghiara de Stat de la 6 seara in „Letshow!”. Coregrafiile Melindei Jakab si Gabriellei Rusu sunt „un dialog a doua lumi muzicale, cea moderna si cea clasica, alternand jazz-ul, folclorul traditional, opereta, musical-ul, chanson-ul, cabaretul”. O alegorie a dansului care nu are cum sa nu fie o garantie a unei seri minunate. credite foto: opera nationala Bucuresti, opereta, teatrul de balet Sibiu, opera Maghiara de stat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s