Dance and the City, Dance Travel, Explore my Dance Gallery
Scrie un comentariu

Red Ballerina travelling: Teatro Dell’Opera di Roma

Picture 007Incet-incet, si calatoriile mele au devenit un prilej pentru descoperirea dansului. Daca unii dintre noi calatorim pentru obiectivele turistice, altii pentru concerte sau evenimente sportive, de ce nu am face asta si pentru dans?! Si pentru ca poate unii dintre voi nu au ajuns inca in locurile (re)descoperite de mine prin dans, m-am gandit ca cea mai buna varianta ar fi sa va povestesc experientele mele, intr-o serie de articole. Care sper sa fie cat mai lunga :).

Prima calatorie de acest fel am avut-o anul trecut in toamna cand m-am reintors la Roma, unul dintre orasele mele de suflet. Nu am avut foarte mult timp la dispozitie (doar un weekend), dar mi-a fost destul cat sa ma bucur de soarele si de frumusetea arhitecturala a orasului etern.

Sambata mi-am dedicat-o in mod special vizitei la Teatro Dell’Opera di Roma, unul din principalele „foruri” dedicate operei si dansului clasic din capitala Italiei. Nu am avut sansa sa vizionez un spectacol de dans pentru ca nu era niciunul programat in ziua respectiva, dar am putut sa vizitez cladirea. 1880 este anul inaugurarii acesteia (cunoscuta si sub denumirea de Teatro Costanzi dupa investitorul sau principal, Domenico Costanzi), dupa nu mai putin de 18 luni dedicate construirii si amenajarii interioare. Fatada aduce aminte de vechile cladiri din centrul istoric al Romei, iar palmierii de la intrare inspira o permanenta vara. Daca doriti sa va planificati din timp calatoria astfel incat sa mergeti si la un spectacol de opera sau de balet, nu uitati sa consultati site-ul Teatrului.

Va las in compania catorva imagini din arhiva personala, care sper sa va inspire sa calatoriti (si) pentru dans. Astept sa imi impartasiti propriile experiente sau locuri cu dans pe care le-ati descoperit in calatoriile voastre. Pe http://www.redballerina.com urmeaza Londra si Royal Opera House.

Cu drag, Red B.

#dancecurator #redballerinatravelling #dancetravel

foto: arhiva personala; Teatro Dell’Opera di Roma (website).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s