Dance and the City, Experience, Explore my Dance Gallery
Scrie un comentariu

Vesti de la Centrul National al Dansului

afis_muzeul_dansuluiDe cateva saptamani am tot auzit de o noua initiativa a Centrul National al Dansului din Bucuresti: Muzeul Dansului Modern si Contemporan. Initial expozitia era programata ca parte din Noaptea Muzeelor/Galeriilor, insa in ultimul moment, am fost anuntati ca proiectul urma sa se amane pentru luna iunie. MUZEUL DANSULUI MODERN SI CONTEMPORAN se va desfasura in zilele de 5, 6 si 7 iunie la Centrul National al Dansului din Bucuresti. Expozitia este o incercare de a documenta dansul romanesc modern si contemporan, punand accent in manifestarea expozitionala pe unii dintre cei mai reprezentativi coregrafi ai nostri: Lizica Codreanu, Stere Popescu, Leria Nicky-Cucu, Floria Capsali, Miriam Raducanu, Vera Proca-Ciortea, Elena Penescu-Liciu, Lisette Verea, Esther Magyar, Contemp, Marginalii. 

Reprezentantii CNDB spun ca aceasta expozitie este un preambul al lansarii Arhivei Dansului Romanesc, in toamna acestui an. Fara a avea posibilitatea de a o vizita din pacate, salut aceasta initiativa, mai ales pentru ca dansul este cel mai vaduvit cand vine vorba de documentare si arhivare. Si pentru a ne sti prezentul, trebuie sa ne intelegem trecutul. 🙂

Initiative similare, cu o amploare desigur ca mai mare, au fost realizate la MoMA New York, Tate Modern sau Centrele Nationale al Coregrafiei din Rennes si Bretagne.

Dincolo de specialistii domeniului dansului, expozitia este usor de decodificat si de spectatori, fiind construita precum o instalatie dinamica de proiectii video si documente de arhiva inedite, din perioada 1927 – 1996. Expozitia este structurată in 3 parti: proiectii, dance cinema, reenactment. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 5 iunie, de la 7 seara. Expozitia va ramane deschisa, cu intrare libera, pana duminica, 7 iunie, intre orele 19.00 – 21.00.

Echipa Centrului care a coordonat proiectul: curator Igor Mocanu, asistenta curator Corina Cimpoieru. Mai multe detalii, pentru curiosi, sunt deja pe www.cndb.ro.

#cndb #centruldansului #dancecurator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s