Dance and the City, Dance Travel, Experience, Explore my Dance Gallery
Scrie un comentariu

O noua etapa in viata mea si a noastra

11143418_10204691742719867_3982899193527406433_nM-a intrebat multa lume de ce anul acesta nu am mai avut niciun spectacol si nu am mai dansat pe nicio scena (de neprofesionisti). Am renuntat la show-ul anual al atelierului meu de balet clasic, am renuntat si la workshop-ul senzational cu la fel de senzationala Melinda Jakab. Lucruri pe care in ochii multora din cei care ma cunosc, nu le-am inlocuit cu nimic.

Realitatea e insa putin diferita si destul de complexa (deloc complicata insa). Au fost si motive obiective care nu mi-au mai oferit timpul necesar. Insa au fost si niste dorinte mai profunde. Dansul a aparut in viata mea intr-un moment in care nimic nu imi placea si nu parea ca imi merge bine: profesie, casa, „casa sufletului” :). Am dansat, am cunoscut oameni minunati si am invatat despre mine enorm. Nu imi mai este frica de scena si pot sa afirm cu mandrie ca am performat de mai multe ori in fata a sute de oameni, cu emotii dar aproape fara greseala. Am scris, promovat spectacole, le-am comunicat si am calatorit pentru dans si pentru a vi-l aduce mai aproape voua. Asa mi-am implinit dorinte. Insa nu pe cele mai mari. Pentru ca mi-am dat seama in ultimul timp, mai ales datorita oamenilor din jurul meu, ca locul meu nu este pe o scena de dans. Ci in culisele ei, de unde pot sustine mai bine, pot avea viziunea si pot influenta rolul macro al dansului (si al evenimentelor culturale conexe) in viata noastra, a tututor. De multe ori m-am intrebat daca sa renunt la profesia mea (de comunicator) pentru a ma dedica acestui domeniu. Am lasat insa timpul sa treaca si experientele sa se adune ca sa ajung in momentul actual: in care cele mai mari doua iubiri ale mele converg armonios. Am ajuns iata la o noua etapa, probabil mult mai grea, in care simt ca trebuie sa schimb in bine acest domeniu si modul in care ne raportam noi la el.

Asa ca Red Ballerina, nascuta dintr-o joaca si devenita (mai mult decat mine) un simbol asociat cu dansul si dragostea pentru dans, merge mai departe pe drumuri noi si destul de necunoscute. Caci tare mult imi plac „provocarile” si cauzele la care imi pot aduce contributia frumos, prin tot ceea ce am invatat pana acum in profesie si de la oamenii de care m-am inconjurat.

Astfel, am trecut la un nou pas, pe care il marturisesc in premiera aici – am fost acceptata ca membru al Consiliului International al Dansului CID din cadrul UNESCO. CID este cea mai importanta asociatie internationala a profesionistilor din dans, un lucru cu care ma mandresc (acum), dar care ma obliga la atat de multe.

Va multumesc ca sunteti alaturi de mine si ma inspirati. Urmeaza multe proiecte frumoase!

Cu drag, Red B 🙂   #dancecurator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s