Connect, Dance and the City, Experience, Explore my Dance Gallery
Scrie un comentariu

Cartierul de Dans: evenimente pentru dansatori si coregrafi

_MG_8825Cu mandrie si foarte multe emotii va prezint proiectele frumoase pe care le sustin in aceasta a doua jumatate a anului 2015. Dansatori, performeri, coregrafi din Romania, Asociația Secția de Coregrafie în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, Centrul Național al Dansului – București și X și 0 Dance Project organizează în perioada septembrie – octombrie o serie de proiecte care au ca scop promovarea și distribuirea creației și activității coregrafilor de dans contemporan. Ne gasiti pe pagina de Facebook Cartierul de Dans.

„Sub programul curatorial Cartierul de Dans ne propunem să derulam evenimente care atrag atenția asupra felului în care se produce dansul contemporan și coregrafia contemporană, fie că este vorba despre performance, spectacol de dans, video art sau creație audiovizuala.

Zilele Dansului Contemporan, Alt Concurs Național de Coregrafie și Romanian Independent Choreographers sunt trei proiecte care vor arata cât de diferiți, autentici și buni pot fi artiștii români de dans contemporan.

Pentru programul acestui sezon al Cartierului de Dans pregătim ateliere de arta spectacolului coregrafic contemporan pentru copii, workshop-uri de dans contemporan cu DJ live pentru adulți, expoziții audiovizuale, proiecții, spectacole și o competiție coregrafică. Totul va fi documentat pe adnonline.ro, filmat, fotografiat și tehnoredactat.

Profesioniștii români vor avea ocazia să se perfecționeze în tehnici de dans contemporan prin cursuri de Solo Creative Process, Dance Performance Skills sau Full Dancer Program cu coregrafi și dansatori de renume din Spania și Ungaria.

Publicul va fi mai provocat ca niciodată pentru ca îi vom împinge limitele la maxim și îi vom trezi simțurile subit, asfel încat la final să fim ultimul lucru la care se gândește.

Cum se poate face dans astfel? Este întrebarea de la care pornim inițiativa acestui an. Și pentru ca tot ceea ce facem să fie cât se poate de accesibil, intrarea publicului la evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Naționale a României va fi gratuită, asemenea ca accesul concurenților de la Alt Concurs Național de Coregrafie la cursurile de perfecționare profesională.” Sandra Mavhima

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa cartieruldedans@gmail.com

Lansăm aceste apeluri tuturor celor care sunt interesați de initiativele Cartierului de Dans și vor să contribuie activ la promovarea, producerea și conștientizarea artei dansului contempoan.

APELURI DESCHISE PENRU COREGRAFI, CRITICI DE DANS, JURNALIȘTI, CINEAȘTI, ARTIȘTI PLASTICI și VIZUALI
*APEL pentru EXPERIMENTE AUDIOVIZUALE

Căutam experimente audiovizuale pentru a fi prezentate în luna septembrie în cadrul evenimentului ”Zilele Dansului Contemporan la Biblioteca Națională”. Experimentele pot fi instalații, scurt metraje, filme de animație sau video art, ș.a., care pornesc de la studiul ori observația corpului uman în mișcare sau care au ca temă principală dansul. Durata maximă recomandată este de 7 minute.

Vă rugăm ca lucrările să fie încărcate pe o platformă tip Vimeo sau Youtube și să trimiteți parola de acces, alături de o scurtă descriere a lucrării la adresa cartieruldedans@gmail.com În cazul în care experimentele sunt instalații sau alte tipuri de lucrări, ne puteți trimite câteva poze alături de o scurtă descriere la adresa menționată mai sus.

Data limită este 14 august 2015.

*APEL pentru PROPUNERI DE IDEI pentru CONFERINȚĂ DE DANS

Invităm coregrafi, critici, jurnaliști, manageri culturali și alți profesioniști să propună articole pentru conferința de dans contemporan ce va avea loc în luna octombrie la Biblioteca Națională a României.

Conferința își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra ideilor, manifestărilor și relațiilor artistice ce definesc starea actuală a dansului contemporan din România. Evenimentul este gândit să devină o platformă intelectuală pentru cercetarea practicilor contemporane de dans și un loc pentru analiza critică și experimentală, care conectează arta dansului de celelalte arte și examinează rolul acesteia în societate.

Propunerile ar trebui să se încadreze în maxim 6000 de caractere, iar prezentarea finală să nu depășească 20 de minute.

Articolele pot fi trimise la adresa cartieruldedans@gmail.com.
Participarea la conferință va fi remunerată.

Data limită este 14 august 2015.

*APEL pentru LUCRĂRI DE DANS CONTEMPORAN

Invităm coregrafi și dansatori să propună creații de dans contemporan de scurtă durată care să fie prezentate în perioada septembrie – octombrie în cadrul evenimentului ”Zilele Dansului Contemporan la Biblioteca Națională” Propunerile pot fi work in progres sau lucrări finalizate.

Vă sugerăm ca propunerile să țină cont de minimul tehnic și să ia in calcul posibilitatea prezentării pe lumină diurnă, cu un minim de iluminat artificial și scenografie.

Menționam că aceste aspecte nu reprezintă o condiție de selecție, doar recomandări.

Vă rugăm ca propunerile să fie încărcate pe o platformă tip Vimeo sau Youtube și să trimiteți parola de acces, alături de o scurtă descriere a lucrării la adresa cartieruldedans@gmail.com
Bugetul este limitat, dar toți artiștii selecționați vor fi remunerați.

Data limită este 10 august 2015.

* APEL pentru ARTIȘTI PLASTICI, CINEAȘTI și PROFESORI DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

Căutăm artiști plastici, cineaști și profesori de artă contemporană interesați să lucreze cu copii in cadrul unui atelier experimental de dans. Proiectul se va derula în perioada septembrie – octombrie, va dura 6 zile și vor fi 3 ore de lucru pe zi.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV-ul și portofoliul de lucrări la adresa cartieruldedans@gmail.com
Bugetul este limitat, dar persoanele selecționate vor fi remunerate.

Data limită este 3 august 2015.

* APEL pentru CREAȚII COREGRAFICE

Înscrieri pentru ALT Concurs Național de Coregrafie (17 octombrie 2015, Centrul Național al Dansului)

Data limită: 15.08.2015

REGULAMENT DE PARTICIPARE
La concurs pot aplica coregrafi, dansatori, performeri și artiști din zona artelor spectacolului. Nu există limită de vârstă.

Fiecare aplicant poate înscrie în concurs maxim 3 lucrări coregrafice. Fiecare lucrare trebuie să aibă minim 15 minute și maxim 20. Lucrările trimise pot fi solo-uri, duete sau de grup. Sunt acceptate lucrări realizate de 2 sau mai mulți coregrafi. Sunt acceptate și lucrări work in progres.

Participanții selectați trebuie să fie disponibili pentru repetițiile generale din 15 și 16 octombrie (10:00-18:00).

Se vor lua în considerare numai aplicațiile complete ce conțin formularul de înscriere, link-ul video, poze din lucrare, CV, dovada plății taxei și declarația pe propria răspundere semnată și scanată.

Formularul de înscriere împreună cu restul documentelor se va trimite prin mail la adresa cartieruldedans@gmail.com.
(Formularul de înscriere va fi disponibil în curând pe www.altconcurs.ro)

PREMII

Premiul ALT Concurs în valoare 10000 ron
Premiul Performer în valoare 3000 ron

TAXA DE ÎNSCRIERE

Cuantumul taxei diferă în funcție de data înscrierii, astfel:
15.07 – 30.07 – 100 ron
01.08 – 15.08 – 150 ron

Taxa de participare este per lucrare și poate fi plătită numai prin bancă în contul Asociației Secția de Coregrafie RO38BTRL04501205723902XX deschis la Banca Transilvania – Sucursala Victoriei, cu mențiunea ALT Concurs. Taxa nu se returnează.

* APEL pentru COREGRAFI de DANS CONTEMPORAN

Invităm coregrafii liber profesioniști, neafilați unei organizații de profil, care au prezentat public cel puțin trei lucrări coregrafice de dans contemporan cu o durată minimă de 20 minute, să se înscrie în baza noastră de date pentru a fi înregistrați în directorul online ”Romanian Independent Choreographers”.

Vă rugăm să ne trimiteți următorarele informații la adresa cartieruldedans@gmail.com:

– CV, biografia în maxim 2000 de caractere, link-uri către materialele video existente, poze din lucrări însoție de numele fotografului și numele lucrării, poze portret și plan întreg cu coregraful.
Toate informațiie vor fi trimise atât în română, cât și în engleză.

Data limită 28 august 2015

** Persoanele selecționate vor fi contacte în scurt timp de la închiderea aplicațiilor.

*** Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa cartieruldedans@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s