Dance and the City, Experience
Scrie un comentariu

Minutul de dans, neprevazut si ludic cu Gigi Caciuleanu

Vara este aproape pe sfarsite si singurul lucru bun este ca reincepe stagiunea spectacolelor de dans. Mai sunt doar cateva saptamani pana la debutul unei noi editii a Festivalului George Enescu si deja am pentru voi recomandarea cea mai frumoasa a inceputului de toamna: „Un minut de dans sau UF!!!”.

Un titlu neconventional dar care este atat de original pentru piesele semnate de Gigi Caciuleanu. Acest spectacol sarbatoreste si 50 de ani de cand Gigi Caciuleanu a debutat ca dansator pe scena Teatrului Mic in coregrafia lui Miriam Raducanu. Si ce mod mai frumos de a sarbatori decat prin creatie si…performance. Lucrarea „Un minut de dans sau UF!!!” este realizata in traditia „Nocturnelor 9 ½” realizate de Miriam si va avea premiera la acelasi Teatru Mic, pe 5 si 6 septembrie, in cadrul Festivalului International George Enescu.

Si desi numele Caciuleanu este o garantie pentru o propunere coregrafica, ma bucur sa va pot impartasi cateva „secrete” inainte de spectacol. “Montarea piesei coregrafice este aproape terminata. Nu lipseste decat un minut de dans, inainte de partea finala.” Acest minut va fi mereu reinventat si recreat de coregraf, in prezenta publicului. Dansatorii, compozitorul muzicii se vor adapta actului de creatie spontana pe care o vor interpreta in tonuri cat mai fidele.

Muzica este semnata de “omul orchestra” Paul Ilea (SENSOR / KULT STUDIO) si construieste in jurul nebuniei procesului creator necesar pentru a obtine doar un minut de dans. Biletele le puteti gasi la Teatrul Mic, sau si mai usor, online pe http://www.eventim.ro. Ne vedem acolo si apoi aici, unde sper sa imi impartasiti impresiile voastre.

De un strop de ludic si unul de neprevazut avem cu totii nevoie in viata noastra. Si pentru astea exista Gigi.

Cu drag,

Red B 🙂  #dancecurator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s