Dance and the City, Experience, Explore my Dance Gallery
Scrie un comentariu

Noua stagiune a dansului contemporan la CNDB

_MG_7312O vara lunga si frumoasa care se continua si in luna septembrie, ne aduce insa din nou in salile de spectacol (teatru, balet, dans contemporan). Nu ne-am mai auzit de mult, insa finalul acestui an se anunta deja plin de recomandari frumoase de petrecere a timpului liber.

Si pentru ca saptamana trecuta, Promenada Operei a anuntat deja cateva din spectacolele de dans (clasic) ale noii stagiuni, saptamana aceasta a venit randul Centrului National al Dansului din Bucuresti sa ne dea cateva informatii despre programa in pregatire. Astfel, noua stagiune CNDB se va deschide pe 14 septembrie si va cuprinde spectacole, cursuri si inca 4 mari proiecte. In perioada septembrie – noiembrie,este un proiect de recuperare, reactualizare si valorizare a patrimoniului dansului contemporan din ultimii 90 de ani. Sapte personalitati romane sunt aduse in actualitate: Floria Capsali, Trixy Checais, Vera Proca-Ciortea, Esther Magyar, Stere Popescu, Miriam Raducanu, Ioan Tugearu.

Al doilea proiect se va lansa in noiembrie: Up to Dance. Portalul Dansului Contemporan Romanesc, o platforma online care aduna toate informatiile despre ceea ce s-a intamplat, se intampla sau urmeaza in dansul contemporan romanesc la nivel national.

Cursurile de dans contemporan pentru copii si adulti sunt reunite sub o platforma numita Studioul de Dans Contemporan Romanesc. Cursurile pentru copii sunt sustinute de Smaranda Gabudeanu si George Turliu, Catrinel Catana si Mihaela Zamfirescu. Cursurile pentru adulti vor avea un nou format – masterclass-uri de 1 saptamana, sustinute de coregrafi si profesori de dans cunoscuti precum Andreea Belu, Vava Stefanescu, Andreea Novac, Arcadie Rusu, Carmen Cotofana, Cosmin Manolescu si Farid Fairuz, fiecare dintre ei promovand o alta tehnica si modalitate de a aborda miscarea.

Spectacolele sunt si ele parte importanta din noua stagiune, cu doua premiere Simuliert de Sergiu Matis si Coregrafie de grup semnata de Mihaela Dancs. Luna decembrie aduce la CNDB cea de-a 2-a editie a Premiilor CNDB. Centrul Dansului va asteapta pe Facebook sau pe site www.cndb.ro si in curand pe www.uptodance.ro. Eu le multumesc reprezentantilor institutiei CNDB. Iar pe voi va invit in urmatoarele luni sa descoperiti si sa redescoperiti dansul contemporan. ALT Concurs National de Coregrafie, ce se va desfasura in perioada 17-21 octombrie ramane unul din cele mai importante evenimente gazduite de CNDB. Si pentru ca fac parte din organizatori, sunt subiectiva insa entuziasta sa va vad pe toti acolo, pe 17 octombrie. Mai multe detalii voi avea in curand, pe bloc si pe pagina de Facebook.

Cu drag,

Red B 🙂  #dancecurator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s