Explore
Scrie un comentariu

dans::danse la final

am ajuns la final de dans::danse, cu cele două seri unice, de spectacole, la Teatrul Național. În data de 21 iunie, echipa franceză, formată din Maud Le Pladec, Louis Nam Le Van Ho și Julien Tiné, a adus în fața spectatorilor „DJ Battle”, un performance-dialog care a provocat la interacțiune prin mișcări de dans. DJ-ul și dansatorul s-au ghidat unul pe celălalt prin coregrafie și beaturi, aducând în dialogul lor artistic cele mai diverse ritmuri muzicale și stiluri de dans. În cea de-a doua seară de spectacol, pe 22 iunie, Sandra Mavhima împreună cu Radu Aldea și Costas Ivanov au pus în scenă sub cerul liber al Amfiteatrului TNB, o instalație coregrafică audio și vizuală. „Protest” își are punctul de pornire în mișcările stradale izbucnite în Franța și România în ultimii ani, și a atins astfel, prin mișcări de dans și atmosfera creată cu ajutorul muzicii și al efectelor vizuale, puncte sensibile din memoria colectivă recentă. Spectacolul „Protest” a fost pentru prima dată prezentat integral pe data de 22 iunie la TNB. O parte a acestuia a fost dezvăluită în Franța, la Centre Chorégraphique National d’Orléans, în cadrul prezentării publice de tip work in progress de la finalul rezidenței artistice a echipei române în Franța.

Proiectul dans::danse este o colaborare între Asociația Secția de Coregrafie din România și Centre Chorégraphique National d’Orléans din Franța și s-a desfășurat în cadrul Sezonului România-Franța 2019. Noi am fost parteneri duali, atat in cadrul asociatiei cat si ca agentie de comunicare (www.wecollab.ro). 

Proiect finanțat de Sezonul România-Franța 2019, INSTITUT FRANÇAIS și AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri instituționali: Sezonul România-Franța 2019CCNO – direction Maud Le Pladec, Asociația Secția de Coregrafie, CARTIERUL DE DANS, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Centrul Naţional al Dansului BucureştiInstitutul Cultural RomânINSTITUT FRANÇAIS
Partener media special: RADIO GUERRILLA
Parteneri: AGERPRESFEEDER.roRevista AtelierulLiterNet.ro, MoviecoreRevista Art OutDe CorinaCeașca de Cultură, MASA-CASA

Această intrare a fost publicată în: Explore

prin

Dance curator and tastemaker. Dancer. Proud member of CID UNESCO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s